You are currently viewing האם חימום תת רצפתי חוסך בחשמל?

ישראל אולי לא נחשבת לאחת המדינות הקרות בעולם, ומזג האוויר בחודשים רבים חם או נעים – בוודאי יחסית לאירופה וארצות הברית, אך ישנם חודשים לא מעטים שבהם קור משמעותי פוקד גם את ישראל, ומצריך חימום באמצעות מכשירי חשמל בשביל שיהיה נעים לשהות בבית ולתפקד בו. הפתרון היעיל והמתקדם ביותר לחימום הבית כיום הוא ללא ספק חימום תת רצפתי. הוא מפיץ חום ברחבי כל הבית, ללא צורך במכשיר חשמלי לחימום בכל חדר מחדרי הבית בנפרד. חימום תת רצפתי נחשב לחסכוני משום שהרצפה צוברת את החום הנוצר מהמערכת, והבית ממשיך להיות חם ונעים גם זמן רב לאחר שהמערכת כבר כבויה.

איך עובד חימום תת רצפתי?

חימום תת רצפתי עובד על העיקרון הקובע כי חום תמיד יעלה כלפי מעלה. במהלך ההתקנה של המערכת מותקנים צינורות המזרימים מים חמים מתחת לרצפה, כך שכאשר מדליקים את המערכת, החום עולה כלפי מעלה, ומחמם את הרצפות ואת כל הבית. סוג נוסף של חימום תת רצפתי משתמש באמצעות כבלי חשמל או שטיחים חשמליים אשר מפיקים אנרגיית חום המחממת את הבית. שימוש באמצעות חימום תת רצפתי נפוץ מאוד בארצות קרות כמו ארצות הברית ומדינות אירופה, אך בהחלט נחשב לפתרון חימום יעיל גם בישראל. את ההתקנה של המערכת כדאי לבצע אצל חברה מקצועית ובעלת ניסיון בתחום כמו א. א. בנית, שתדע לבצע את פיזור הצינורות או הכבלים בצורה היעילה ביותר, שמצד אחד תחמם את הבית כראוי, אך גם תחסוך באנרגיה ולא תביא לעלויות חשמל גבוהות במיוחד כתוצאה מן השימוש במערכת.

עלויות של חימום תת רצפתי

עלויות של חימום תת רצפתי מתחלקות לעלויות ההתקנה ועלויות השימוש. עלויות ההתקנה משתנות לפי פרמטרים שונים ובראשם גודלו של הבית. ניתן לומר כי בממוצע מחיר ההתקנה עומד על בין 130 עד 160 ₪ למ"ר. משאבות חום מחיר עבור בית רגיל נע בין 15 ל -30 אלף ₪. מחיר החימום נע בין 15 ל – 20 ₪ למ"ר כאשר מדובר על חימום באמצעות גז או סולר, ו – 3 עד 5 ₪ למ"ר כאשר מדובר על משאבות חום.

 

לוגו של וואטסאפ